Известие

Collapse
No announcement yet.

Не ще да запали 147 1.9 jtd

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не ще да запали 147 1.9 jtd

На колата нищо и нямаше,качвам се да тръгвам въртя и неще да запали ток има,сеедно не и достига горивото оп да запали и не.Интереснотое ,че изчках малко пробвах и запали ,ама светна жълтата лампа на таблото.След като се прибрах я оставих след десетина минути викам чакаи да пробвам и хоп запали без проблем и чека не светеше,някои ако е имал подобен проблем моля да помогне.

коя ше е тая жълта ламба?Да не една, като навита жичка?
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Тая ,която е като кранче и светка като има проблем с мотора поне така знам може и да сам в грешка .

Comment

Колега, тая лампичка вероятно е на компютъра, който е отчел грешка. Ще ти трябва диагностика. Иначе възможни причини за проблема ти много, диагностиката би трябвало да ориентира един свестен майстор.
        Alfa Romeo 156 2.0TS, 150 коня
        ЕГН:0103041325

Comment

На това студено време какви са възможностите да ти е замръзнал дизела, ако си заредил некачествен?
          Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Неми се вярва да е замръзнала нафтата,вчера времето беше меко ,а и колата беше работила 4 часа преди да ми направи този номер.

Comment

Може да е датчик колянов/разпределителен вал. Симптомите са 1 към 1. Върти си нормално ток има, но не пали и след известно време се оправя само и това докато не спре съвсем. Диагностика в някой сервиз задължително.
              Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
              Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

Първоначално публикувано от M.Gruev Покажи съобщение
                Може да е датчик колянов/разпределителен вал. Симптомите са 1 към 1. Върти си нормално ток има, но не пали и след известно време се оправя само и това докато не спре съвсем. Диагностика в някой сервиз задължително.
                Аз пък все си мислех, че системата е да не пали на топло....и като поизчакаш да пали
                156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Satanism е прав! Когато изстине мотора, пак пали!
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Абе не е баш така,датчика на Хол,може да се прецака така че колата хич да не пали,студена,топла няма значениеНа мен ми намирисва по скоро на проблем с нафтата и налягането и
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Slavi TD-to Покажи съобщение
                      На колата нищо и нямаше,качвам се да тръгвам въртя и неще да запали ток има,сеедно не и достига горивото оп да запали и не.Интереснотое ,че изчках малко пробвах и запали ,ама светна жълтата лампа на таблото.След като се прибрах я оставих след десетина минути викам чакаи да пробвам и хоп запали без проблем и чека не светеше,някои ако е имал подобен проблем моля да помогне.
                      Имах го тоя яд м*мка му

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                      Абе не е баш така,датчика на Хол,може да се прецака така че колата хич да не пали,студена,топла няма значениеНа мен ми намирисва по скоро на проблем с нафтата и налягането и
                      Не мисля!

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                      Satanism е прав! Когато изстине мотора, пак пали!
                      така е - ПРОБВАНО 1000 пъти поне...

Slavi TD-to, отивай на диагностика - най-вероятно си за датчик на разпределителя или на коляновия вал, почти 99% съм сигурен, но трябва да изчетат колата и да кажат със сигурност от кой е.
                      sigpic
                      Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                        Мм не съм много съгласен колега. Това на практика зависи от топлинното състояние на датчика - от съпротивлението му. А и мисля , че датчика на коляновия вал не е датчик на Хол а е магнитоелектрически
                        Last edited by viktorivanov; d.m.y г., 13:26.
                        Victor Ivanov A+ - 2009 Karting Champion of Bulgaria.
                        Aprilia Sportcity 200 & Alfa 156 2.0 Twin Spark Distinctive

Comment

Значи само на студен мотор мигое правила.Закарах я да я лекуват надявам се утре да имам резултат.

Comment

Първоначално публикувано от viktorivanov
                            Еми аз уча електрообзавеждане на автомобила и мисля , че имам все пак някаква бегла представа от това.
                            Ами тогава си напиши домашното http://xn--e1akm.com/eko-tehnologii-...%B8%D1%8F.html
                            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Има разлика между индукционен датчик и датчик на Хол. Просто казах , че мисля че въпросният датчик е индукционен , а не датчик на Хол! Има огромна разлика между двата датчика!
                              Victor Ivanov A+ - 2009 Karting Champion of Bulgaria.
                              Aprilia Sportcity 200 & Alfa 156 2.0 Twin Spark Distinctive

Comment

Working...
                              X